Adriaan van Ravesteijn studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. In september 1968 opende hij samen met Van Beijeren Art & Project in een ruimte in zijn ouderlijk huis in de Richard Wagnerstraat in Amsterdam. Spoedig daarna begonnen de galeriehouders met de publicatie van het kunstenaarsbulletin Art & Project. Na enkele verhuizingen binnen Amsterdam verhuisde de galerie in 1989 naar Slootdorp in de Wieringermeer. In december 2001 sloot Art & Project. 

Sinds het overlijden van Geert van Beijeren in 2005 leidde Adriaan van Ravesteijn een teruggetrokken leven. Op 24 juni 2014 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn belangeloze en royale schenkingen aan musea.

In augustus 2013 ontving het Kröller-Müller Museum een belangrijke schenking uit de collectie Art & Project / Depot VBVR (naar de initialen van de galeriehouders). De schenking omvat ruim tweehonderd, veelal ruimtelijke werken van onder anderen Carl Andre, Adam Colton, Tony Cragg, Ger van Elk, Barry Flanagan, Hamish Fulton, Jos Kruit, Richard Long, Andrew Lord, Juan Muñoz, Willy Ørskov, Nicholas Pope, Carel Visser en Leo Vroegindeweij.

Overige delen van de collectie Art & Project / Depot VBVR zijn ondergebracht in het Rijksmuseum Twenthe, Gemeentemuseum Den Haag, het MoMA NY en Museum Boijmans Van Beuningen. Het archief van galerie Art & Project is ondergebracht in het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) in Den Haag.