Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World brengt haar carrière stap voor stap in beeld, van beginnend kunstenaar in de jaren twintig tot de internationaal bekende beeldhouwer, die zij aan het eind van haar leven is. Sculpturen van hout, marmer en brons, alleen al bijzonder om het ongelooflijke vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn, worden afgewisseld met schilderijen, tekeningen, en film- en fotomateriaal van Barbara Hepworth aan het werk in haar atelier, of te midden van haar vrienden. still Figures in a landscape

Vormen uit de natuur

De tentoonstelling laat zien hoe Hepworth uit aan de natuur ontleende vormen, soms figuratief en soms abstract toegepast, een onmiskenbaar eigen handschrift ontwikkelt, van grote betekenis voor de moderne beeldhouwkunst.

Beelden buiten

Een wandeling door de beeldentuin van het museum, het wereldberoemde Rietveldpaviljoen bekijken en daar verrast worden door de rijke collectie bronzen beelden die het museum van Barbara Hepworth bezit, maakt de tentoonstelling compleet. Barbara Hepworth in het Kröller-Müller Museum: een must.

Kijk hieronder een korte film bij de tentoonstelling:

Samenwerking Tate Gallery en Arp Museum

Georganiseerd door Tate Britain in samenwerking met het Kröller-Müller Museum en het Arp Museum Bahnhof Rolandseck.

Deze tentoonstelling komt tot stand met steun van:
logos

Website Tate Britain
Website Arp Museum

Afbeeldingen:  Barbara Hepworth, Forms in echelon, 1938, Tate, London; Barbara Hepworth in de film Figures in a landscape; Barbara Hepworth, Squares with two circles1963 - 1964, Kröller-Müller Museum
© Tate, London, 2015; © Bowness;  © BFI, National Archive, Berkhamsted, Hertfordshire

Download: teksten bij Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt regelmatig het museum door bij te dragen aan toonaangevende tentoonstellingen. Niet alleen financieel, ook in zijn communicatie. Zoals onlangs de expositie Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World.  Het Prins Bernhard Cultuurfonds laat met bovenstaande video zien waarom het werk van Barbara Hepworth zo fascineert. 
Lees meer over het Prins Bernhard Cultuurfonds 

Video credits: OG Filmproductions