De lespakketten Filosoferen met schilderijen en Filosoferen met beelden staan garant voor een inspirerend en onvergetelijk museumbezoek voor kinderen vanaf 7 jaar. “Een kunstwerk kan eigenlijk niet verdwijnen. Want er is altijd wel iemand die er nog aan denkt!” Veerle, 11 jaar

Filosoferen met schilderijen

Word je verdrietig van een somber schilderij? Moet een kunstenaar iemand zo mooi mogelijk of zo echt mogelijk afbeelden? Filosoferen met schilderijen verbindt 12 topstukken uit de collectie aan prikkelende filosofische thema’s. De kinderen ontdekken wat de zonnebloemen van Vincent van Gogh zo bijzonder maakt, waarom Piet Mondriaan de zee omtovert in kruisjes en streepjes, en nog veel meer. Directeur Lisette Pelsers filosofeert in de werkbladen mee en zorgt voor een extra verdiepingslaag!

Kunstenaars: Georges Seurat, James Ensor, Vincent van Gogh, Piet Claesz, Isaac Israels, Fernand Léger, Piet Mondriaan, Kurt Schwitters, Constantin Brancusi en Pablo Picasso.

Adaptief, all-in pakket 

Het lespakket bestaat uit leskaarten met prikkelende vragen, grappige opdrachten en veel extra lessuggesties. Met deze kaarten stel je makkelijk een passend programma samen, inclusief werkbladen voor de leerlingen. De kaarten uit Filosoferen met beelden en Filosoferen met schilderijen zijn bovendien ideaal te combineren. Je kunt ook andere leskaarten en op die manier een lespakket op maat samenstellen:

Download hier de leskaarten

Leerdoelen: 21st century skills, creatief denken, interdisciplinair, leren van elkaar en adaptief.

Een beetje hulp nodig bij de voorbereidingen? Onze educator Matthea helpt je op weg:

PRIJS EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: leerlingen vanaf 7 jaar

Stuur een mail naar educatie@krollermuller.nl en ontvang het lespakket gratis over de post. Wil je meer materialen? De lespakketten zijn ook verkrijgbaar in onze museumwinkel en via onze webshop.

Let op! Bekijk voor je bezoek aan het museum de actuele plattegrond zodat je weet welke kunstwerken er te zien zijn:

actuele plattegrond

omslag Filosoferen met schilderijen