Kunst Maakt de MensDit voorjaar organiseert het Kröller-Müller Museum in samenwerking met Stichting Vier het Leven de workshopreeks Kunst Maakt de Mens in Zutphen. Dankzij de steun van Parels voor de Kunst kunnen ouderen uit Zutphen en omgeving deelnemen aan drie actieve workshops met als thema Vincent van Gogh. Om de schilderijen ook in het echt te zien brengen zij een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Ouderen maken kennis met Van Gogh

Kunst Maakt de Mens laat ouderen (70+) actief kennis maken met Van Gogh. Via de kunst en het leven van Van Gogh (her)ontdekken ouderen hun talenten en vergroten zij hun sociale netwerk. In de workshops experimenteren zij met verschillende materialen en technieken en maken zelf kunstwerken onder begeleiding van een kunstdocent.

Waar en wanneer:

De workshops vinden plaats bij Vereniging DWK Zutphen op de volgende data:
• 4 april van 13.30 tot 16.00 uur: workshop Stilleven
• 23 mei van 13.30 tot 16.00 uur: workshop Landschappen
• 20 juni van 13.30 tot 16.00 uur: workshop De Brieven
• 6 juli van 13.30 tot 16.00 uur: bezoek aan het Kröller-Müller Museum inclusief rondleiding
Kunst Maakt de Mens

Praktische informatie:

De workshops worden begeleid door vrijwilligers van Stichting Vier het Leven. Zij brengen en halen de deelnemers en assisteren bij de workshops. Per workshop kunnen 12 mensen deelnemen. Er kan per workshop worden ingeschreven of voor de hele reeks. Meer informatie over de kosten en aanmelding : www.4hetleven.nl of 035-5245156.

Kröller-Müller Museum en Kunst Maakt de Mens

In 2014 startte een bijzondere samenwerking tussen kunst, zorg en welzijn op initiatief van het Van Gogh Museum: Kunst Maakt de Mens. Sinds 2015 is ook het Kröller-Müller hierbij betrokken. Het Kröller-Müller heeft de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.
Meer informatie over Kunst maakt de Mens 

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert sinds 2012 culturele activiteiten voor ouderen in Zutphen en omgeving. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met andere gasten gaan zij naar theater, filmhuis, museum of workshop in de eigen regio. Alles is geregeld, zodat zij zorgeloos kunnen genieten. Meer informatie: www.4hetleven.nl.

Parels voor de Kunst

Parels voor de Kunst is een project van Muzehof centrum voor de kunsten in samenwerking met de gemeenten Lochem, Brummen en Zutphen. Het bevordert actieve cultuurparticipatie door ouderen. Parels voor de Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Meer informatie: www.muzehof.nl