Het Kröller-Müller Museum ontwikkelde samen met multimediabedrijf Lukkien uit Ede vernieuwende promotiefilms voor de internationale markt. Jaarlijks ontvangt het museum ruim 360.000 bezoekers, waarvan zo’n 50% buitenlandse kunst- en cultuurliefhebbers. Deels uit landen dichtbij Nederland (Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Spanje) maar vooral ook uit andere werelddelen (USA, Japan, China, Brazilië en de omringende landen).

Inspireren en informeren

Het museum wilde een nieuwe promotiefilm, maar anders dan gebruikelijk in de museumwereld. De bedoeling was om het museum op een aantrekkelijke en verrassende manier te introduceren bij een breed internationaal publiek. Jos Leene, creative supervisor bij Lukkien zegt: "We zijn trots dat het Kröller-Müller Museum mee ging in onze overkoepelende strategie, vanuit de insteek: iedereen mag een mening hebben over kunst, maar daarvoor moet je kunst wel eerst ervaren. Dat het museum daarnaast uit de verschillende concepten koos voor ‘First Time Vloggers’ was een prachtige en uitdagende bevestiging. Lukkien is blij met dit partnerschap dat het Kröller-Müller Museum in staat stelt hun doelgroep om een bijzondere manier te inspireren en informeren.”

Authentiek en universeel

Samen met Lukkien selecteerde het museum drie internationale vloggers en met door KLM gesponsorde tickets reisden zij naar Nederland om te vloggen over hun allereerste kennismaking met het Kröller-Müller. Gareth Leonard (USA), Rachel Moon & Jun Hirano (Japan) en Lucrezia Oddone (Italië) zijn door Lukkien zelf ook gefilmd tijdens dit bezoek.

Lies Boelrijk, marketing & business development van het Kröller-Müller Museum: We kregen zo een uniek inkijkje in de gedachten en emoties van ‘first time vistors’. Wat opvalt is de verbazing; over de Van Goghcollectie (de tweede grootste ter wereld) en de iconen uit de beeldentuin. Maar ook het enthousiasme waarmee het fietsen door de natuur van
De Hoge Veluwe wordt ervaren. Het is authentiek en universeel, dat maakt het tot overtuigende promotiefilms.”

Naar de video's

Meer informatie over Lukkien.
Meer informatie over KLM.