Met het project ‘Make me famous’ stappen leerlingen in de wereld van het museum, een ervaring die garant staat voor een bijzonder bezoek aan het Kröller-Müller Museum.
‘Make me famous!’ is voor het vmbo en de onderbouw havo/vwo (CKV en CKV 1). Het project bestaat uit het computerspel ‘Verzamelen als Helene’, een lespakket met opdrachtkaarten en de Infokrant.

Computerspel

Met het unieke computerspel Verzamelen als Helene stappen de leerlingen in de voetsporen van Helene Kröller-Müller, de oprichtster van het museum. Door zich goed te laten adviseren en op veilingen slim te bieden, stellen ze net als Helene hun eigen kunstverzameling samen. Deze (uitgeprinte) verzameling is de basis voor de vervolgopdrachten (opdrachtkaarten) in het museum. Zo’n 50 spelers kunnen het spel tegelijk spelen. Aan één spel nemen maximaal 6 spelers deel.

Lespakket met opdrachtkaarten

Het pakket bestaat uit 6 opdrachtkaarten. Je kiest zelf welke je wilt gebruiken en kopieert ze. Aan de hand van de opdrachten onderzoeken de leerlingen in het museum hoe de kunstwerken uit hun eigen collectie daar worden gepresenteerd (CKV: vmbo) en/of de kunsthistorische achtergrond (CKV 1: havo/vwo). Als de leerlingen niet van tevoren het computerspel hebben gespeeld, kun je ook een voorbeeldverzameling kiezen.

Leerlingen op zaalInfokrant

Een interview met de directeur, een fotostrip over de geschiedenis van het museum, een Van Gogh-quiz, een kunsthoroscoop: de Infokrant staat vol informatie en leuke weetjes over het Kröller-Müller Museum. Ideaal ter voorbereiding van het museumbezoek.

Prijs en praktische informatie

Voor: vmbo (CKV) en onderbouw havo/vwo (CKV 1)
Prijs: lespakket met opdrachtkaarten: € 7,50 + verzendkosten, computerspel en Infokrant: gratis
Het lespakket is te bestellen via onze webshop

De infokranten bestel je via educatie@krollermuller.nl. Ze worden naar wens van tevoren per post verstuurd of op de dag van het museumbezoek klaargelegd in de garderobe.

Make me famous! werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Van den Broek Lohman Fonds.