Onlangs kon het Kröller-Müller Museum met substantiële steun van onder andere de BankGiro Loterij Paravento con linea di velocità (Screen with speedline), (1916-1917) van Giacomo Balla (1871-1957) aankopen. Zonder de bijdrage van de BankGiro Loterij zou het museum het aankoopbeleid niet goed kunnen realiseren. Het museum is de loterij dan ook bijzonder dankbaar.

Over het Goed Geld Gala 2016

In 2015 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotverkoop een inleg van ruim 125 miljoen euro behaald. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die zich inzetten voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Binnen het totaal aantal verkochte loten krijgt directe werving, het zogeheten ‘geoormerkt werven’, door culturele organisaties een steeds prominentere rol. Deelnemers geven hierbij aan dat zij voor een specifieke organisatie met de BankGiro Loterij meespelen. De helft van de lotprijs gaat dan naar de betreffende culturele organisatie. In 2015 is 6 miljoen euro geoormerkt geworven, een verdubbeling ten opzichte van 2014. 

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele op www.bankgiroloterij.nl

Foto v.l.n.r.: Wim Pijbes (Rijksmuseum), Emilie Gordenker (Mauritshuis), Imme Rog (BankGiro Loterij), Axel Rüger (Van Gogh Museum) en Lisette Pelsers (Kröller-Müller Museum), foto: Roy Beusker Fotografie