Blind date met een kunstwerk


Verdieping en betekenis

Vlak voor het Pinksterweekend lanceert het Kröller-Müller Museum in samenwerking met Familie van Fonk ‘‘Blind dates met een kunstwerk’. Geïnspireerd door het onderwijsconcept ‘Flipping the classroom’, ‘flipte’ het museum samen met Astrid Poot (Familie van Fonk) het museumbezoek. Je bereidt het thuis voor en zoekt in het museum samen naar verdieping en betekenis. Meer weten zorgt dat je meer ziet, zeker als je een kunstwerk al zo gedetailleerd kent.

Kijken of het klikt

Een aantal kunstwerken uit het Kröller-Müller Museum is het helemaal beu. Dat gehaaste gegluur. Ze willen méér: een eerlijke kans om te kijken of het klikt. Ze willen een blind date, met jou en je familie, een vriend of die gezellige klasgenote!

Voor families

De kunstenaars maken zich alleen kenbaar met hun voornaam: onder andere Vincent, Theo en natuurlijk Jean (Hans). Families die zich aanmelden, krijgen de blind date gratis toegestuurd. Ze ontmoeten een anoniem kunstwerk, dat ze met drie opdrachten beter leren kennen. Dat doe je bijvoorbeeld door iets te kleien dat nergens op lijkt, een danser te vormen met vierkanten of een compositie te maken met dingen die toevallig op tafel liggen.

Echte liefde?

De laatste opdracht is in het museum en leidt tot de echte ontmoeting. Om vervolgens zelf te bepalen of er sprake is van (ontluikende) liefde of van een blauwtje. In beide gevallen is er een klein aandenken, dat door onze beveiligers wordt uitgereikt.

Blind date in de klas

Schoolklassen kunnen zich aanmelden voor een blind date met de klas, en krijgen een speciale map, met meerdere blind dates. Net als de Digitale Scheurkalender, sluit ‘blind date’ naadloos aan bij de overige schoolprojecten en geeft het op verrassende wijze invulling aan een kunstproject of creatieve les.  

Meer informatie en aanmelden: www.krollermuller.nl/blind-date.  
Informatie over Familie van Fonk: http://familievanfonk.nl/