menu sluiten

Odilon Redon

La littérature et la musique

Stap in de wereld van Odilon Redon. Een veelzijdig kunstenaar: pastellist, tekenaar, schilder en lithograaf. Dé zomertentoonstelling van 2018 in het Kröller-Müller werpt nieuw licht op deze Franse kunstenaar. Thema van de tentoonstelling is de belangrijke rol die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk. De tentoonstelling is te zien van 2 juni tot en met 9 september 2018.
Koop nu je ticket
“Een opdonder voor je smaakpapillen ****”
— De Volkskrant
“Een uitnodiging om mee te doen, mee te denken en mee te dromen”
— De Gelderlander
“Een kunstwerk op zich”
— Nederlands Dagblad

Van krachtige litho's tot stralende pastels

De tentoonstelling is samengesteld uit 167 werken uit een belangrijke particuliere verzameling, de eigen rijke Redoncollectie van het museum en en een aantal sleutelstukken uit andere collecties. Hierdoor kan La littérature et la musique een ongekende breedte en variëteit aan thema’s laten zien in Redons gehele oeuvre, van zijn krachtige zwart-wit litho’s tot zijn stralende, kleurrijke pastels.

“Er zijn geen echte voorlopers te vinden, behalve dan misschien onder de musici en zeker onder de dichters.”
— Joris-Karl Huysmans in L’art moderne, 1883
“Ik ben geboren op een golf van geluid.”
— Odilon Redon, ‘Confidences d’artiste’, L’Art moderne 14, 1894

Publieksactiviteiten en boek

Geïnspireerd geraakt door Redon? Kom dan naar het nevenprogramma met lezingen, quiet sunday mornings, concerten en meer! Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Je koopt het boek in de museumwinkel en online voor €29,95.

Afbeeldingen: Odilon Redon, Tête de Persée, circa 1875, collectie Kröller-Müller Museum / L’œuf, 1885, Pégase, 1895-1900, L’art celeste, 1894, La liseuse, circa 1895-1900, particuliere collectie / La bargue, 1894, particuliere collectie