Bezoekers met een loophulpmiddel of rolstoel

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel. Bij de garderobe zijn gratis rolstoelen, rollators, krukjes en kinderbuggy’s te leen. Ook de beeldentuin is toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van de onverharde paden. In de beeldentuin is een segway toegestaan. Andere gemotoriseerde (e-)hulpmiddelen zijn niet toegestaan in het museum en in de beeldentuin.

Hulphonden zijn toegestaan in het museum, de beeldentuin en in Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Op 19 februari 2019 ontving het museum de Toegankelijkheidsprijs van de Zonnebloem.

Parkeren

Parkeren bij het museum is gratis. Heb je een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kun je gebruik maken van een van de zes toegankelijke parkeerplaatsen op 175 meter afstand van de hoofdingang van het museum. Begeleiders hebben gratis toegang.

Toiletten

Er zijn twee toegankelijke toiletten, een in het museum bij de museumwinkel en een in de beeldentuin, rechts van het Rietveldpaviljoen.

 

Bezoekers met een visuele beperking

De belangrijkste zaalteksten van de vaste collectie zijn in groot formaat letters gebundeld in een PDF-bestand. Zaalteksten zijn teksten over de kunstwerken die je in het museum op bordjes kunt lezen. Lees je liever niet van een scherm? Bij de ontvangstbalie van het museum zijn de gebundelde zaalteksten ook te leen.

Download hier de zaalteksten van de vaste collectie in groot formaat letters

Download hier de zaalteksten van Door de bomen het bos in groot formaat letters

Heb je vragen of opmerkingen over deze documenten ? We horen het graag. Je kunt contact opnemen via educatie@krollermuller.nl.

 

Bezoekers met een prikkelgevoeligheid

Voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn wil het museum in de toekomst prikkelarme museumbezoeken realiseren.

Hidden Disabilities Sunflower

De medewerkers van het museum zijn bekend met de Hidden Disabilities Sunflower. Hiermee kunnen bezoekers hun omgeving er discreet op wijzen dat zij een extra helpende hand nodig hebben.

Volwassene en kind gebruiken picto-museumkaartBezoekers met een communicatiebeperking

Om volwassenen of kinderen nog meer te laten genieten en te betrekken bij het museumbezoek, kun je de picto-museumkaart downloaden. Hier staan pictogrammen op die met het museumbezoek te maken hebben en die de gebruiker of de begeleider kan gebruiken tijdens een museumbezoek. Een geplastificeerde versie van de picto-museumkaart is te leen bij de ontvangstbalie.