In de nieuwe animatieworkshop ‘Van Gogh in beweging’ maken de leerlingen actief kennis met een aantal schilderijen uit de Van Gogh galerij. Onder leiding van docenten Niek Michel en/of Carien Poisonnier worden ze uitgedaagd om een kunstwerk tot leven te brengen in een korte animatiefilm. Zo kan het Zelfportret ineens naar je knipogen of beginnen stillevens spontaan te dansen!workshop animatie

De leerlingen kiezen zelf een schilderij en bedenken een verhaallijn waarin iets uit het schilderij tot leven komt. Met een digitale camera en een statief maken ze 100 tot 200 foto’s die aan het einde van de les worden omgezet tot een filmpje. Na afloop van de workshop worden de animaties bekeken en besproken. De school krijgt de animaties mee op cd.

Alle animaties komen op een speciaal YouTube kanaal te staan en dingen mee naar een prijs voor de ‘Mooiste Van Gogh in beweging’.

PRIJS EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: vmbo/havo/vwo
Data: op aanvraag
Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen per keer
Duur workshop: 100 minuten 
Prijs: € 275,- inclusief gebruik camera's en cd, exclusief toegang Park/museum. Bij afname van meerdere workshops op één dag is korting mogelijk.
info@niekmichel.nl 

Deze workshop is ontwikkeld door Niek Michel in samenwerking met Carien Poissonnier.