menu sluiten

Van Gogh. Of wheat fields and clouded skies

Vanaf 12 juli 2017 is de film 'Van Gogh. Of wheat fields and clouded skies' in bioscopen te zien. De film geeft een nieuwe kijk op Vincent van Gogh, door de ogen van ‘s werelds grootste private verzamelaar van zijn werk: Helene Kröller-Müller (1869-1939). Zij kocht tussen 1908 en 1929 zo'n 300 schilderijen en tekeningen van Van Gogh.

Deze nieuwe film over Vincent van Gogh is gemaakt naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling Tra il Grano e il Cielo in de Basilica Palladiana in Vicenza. Hier toonde het Kröller-Müller Museum 40 schilderijen en 85 tekeningen uit zijn rijke Van Goghcollectie.

Vincent van Gogh, Mand met citroenen en een fles, mei 1888

Helene Kröller-Müller en Van Gogh

De film vertelt het verhaal over Helene Kröller-Müller, die in Van Goghs geestelijke kwellingen haar eigen worsteling herkent: gevoelens die beiden in briefvorm uitdrukten. Deze fascinerende brieven, die onvervangbare historische bronnen zijn, lopen als een rode draad door de hele film. De film vertelt niet alleen over Van Goghs kunst en genialiteit, maar ook over het belang van de tekeningen als deel van zijn artistieke techniek.

In de voetsporen van Vincent en Helene

Voor de film zijn opnames gemaakt op Van Goghlocaties, in het Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum maar ook op plekken die Helene Kröller-Müller inspireerden, zoals Milaan en Florence. Aan het woord komen onder anderen Van Gogh experts Leo Jansen en Sjraar van Heugten, Eva Rovers (biograaf van Helene Kröller-Müller) en directeur Lisette Pelsers.

Waar te zien?

Op de website van Arts in Cinema vind je alle bisocopen waar je Van Gogh. Of wheat fields and clouded skies kunt zien.

Met korting naar het Kröller-Müller

Voor iedereen die de Van Goghcollectie van het Kröller-Müller met eigen ogen wil zien is er een mooie actie. Met kortingscode VGHKM2018 krijg je nu 20% korting op je ticket. De korting geldt alleen voor een online ticket en niet in combinatie met andere kortingen.

Bestel hier je tickets 


Credits

Regie: Giovanni Piscaglia
Scenario: Matteo Moneta
Wetenschappelijk advies: Marco Goldin
Actrice-vertelster: Valeria Bruni Tedeschi
Productie: 3D Produzioni e Nexo Digital
Muziek: Remo Anzovino
Speelduur: 85 minuten

logo ABC Nexo ClassicFM

Afbeeldingen: Vincent van Gogh, Mand met citroenen en fles, mei 1888, Kolenzakken dragende vrouwen in de sneeuw, november 1882