Zwaan zoekt een vriendje biedt kleuters een speelse, fantasievolle kennismaking met het Kröller-Müller Museum en zijn beroemde beeldentuin. Het project bestaat uit een prentenboek, een cd met vrolijke luister- en doeliedjes, een lespakket en tijdens het museumbezoek kun je gebruikmaken van een lestas met extra materialen.

Prentenboek + cd

In het spannende prentenboek Zwaan zoekt een vriendje maken de kleuters kennis met Zwaan (Drijvende Sculptuur, Otterlo van Marta Pan). Zwaan is populair en krijgt veel aandacht, maar wanneer de deuren van het museum sluiten voelt ze zich heel alleen. Ze besluit op zoek te gaan naar een vriendje in de beeldentuin, maar dat blijkt lastiger dan ze dacht…

Lees het boek voor in de klas en zing samen met de kinderen de liedjes op de cd. Deze voorbereiding belooft een fantastische start van het museumbezoek, wanneer de kleuters bij binnenkomst enthousiast uitroepen: ‘Daar! Ik zie Zwaan!’ 

Digitaal prentenboek 

Bekijk hier de digitale versie van het prentenboek, ontwikkeld in samenwerking met Bereslim. Op het platform van Bereslim kun je ook een interactieve versie van het boek vinden, met extra lees- en kijkvragen.

Adaptief, interactief lespakket

Het lespakket sluit aan bij het prentenboek met vragen en opdrachten die passen bij de belevingswereld van de kleuter, zoals: ‘Hoe wordt iemand je vriend? Bestaat zacht schreeuwen? En hoe doe je dat dan?’ Bij elk kunstwerk staat een ander filosofisch thema centraal. 

Het lespakket bevat heldere instructie- en leskaarten plus een ruime keuze aan lessuggesties (waaronder knutsellessen en kringactiviteiten). Met de leskaarten stel je heel eenvoudig een passend programma samen voor een museumbezoek. Je kunt  online boekjes samenstellen en leskaarten uit verschilende lespakketten combineren: 

Lespakket op maat samenstellen

Materiaaltassen

Bij sommige opdrachten uit het lespakket horen speciale materialen. Deze zijn verzameld in een speciale lestas, die je ana het begin van je bezoek kunt opvragen bij de ontvangstbalie. Één lestas is geschikt voor een groepje van 8 tot 10 kleuters. 

Prijs en praktische informatie

Voor: groep 1 t/m 3 (kinderen vanaf 4 jaar)

Stuur een mail naar educatie@krollermuller.nl en ontvang eenmalig het lespakket gratis over de post. Wil je meer materialen? Het prentenboek en lespakket zijn verkrijgbaar in onze museumwinkel en via onze webshop.  
Prijs: prentenboek: € 12,95, lespakket: € 7,50, combipakket: € 20,- (excl. verzendkosten)

 

Zwaan houdt winterslaap…

Tussen half oktober en 1 april houdt Zwaan haar winterslaap (in het depot), dan zijn de 56 vaten afgedekt en is ook de Tuin van Email (vanwege gladheid) gesloten.